התאמת רסיבר לרמקולים
חובבי מוזיקה שמחזיקים בבית מערכת שמע מלאה או חלקית, רוצים לקבל את הסאונד המושלם.
הם משקיעים ברמקולים איכותיים, התקנה של רמקולים שקועים, עם איכות סאונד גבוהה ואולי גם מערכת קולנוע ביתית מפנקת, שתגרום להם להרגיש כמו בקולנוע.
אבל לעיתים קרובות שוכחים לתת את החשיבות הנדרשת לבחירה של חלק אחד מרכזי במערכת – הרסיבר. אז איך עושים התאמה אופטימלית של רסיבר לרמקולים?
אז איזה סוגים של רמקולים שקועים מומלצים ואיך תבחרו את הסוג שלכם?
קודם כל, בוחרים רסיבר
בפשטות, רסיבר הוא מגבר הכולל רדיו. תפקידו לפענח את האותות המגיעים מאמצעי ההשמעה השונים ולהעביר אותם אל הרמקולים בצורה איכותית, כדי לספק סאונד איכותי. אבל רסיבר טוב צריך להיות מסוגל לחבר בין הטכנולוגיה המודרנית על כל היבטיה (מערכת קולנוע, אודיו, אינטרנט ועוד) לבין רמקולים טובים – גם אם הם בני 40 שנה.
הרסיבר נמצא במרכזה של מערכת שמע וקובע במידה רבה את האופי והצליל של המערכת. יחד עם זאת, רסיבר לרמקולים הוא רק רכיב אחד במערכת ולכן בחירה אופטימלית שלו צריכה להתייחס גם לרכיבים האחרים שמתחברים אליו ופועלים איתו בהרמוניה. אפשר לבחור מגבר בסיסי בכמה מאות שקלים, או מגבר יוקרתי בכמה אלפי שקלים. הכל תלוי ברמת החיבורים שאתם מחפשים והאם אתם יכולים להסתפק בחיבור בסיסי, שיפיק לכם סאונד איכותי, או שאתם רוצים חיבור למספר ערוצים, תפריטים שמופיעים על מסך הטלוויזיה, הזרמת מוזיקה מהטלפון והמחשב עם בלוטוס, המרה מאנלוגי לדיגטילי ועוד. מעבר לכל הפונקציות המתקדמות הנ”ל, יש כמה כללי התאמה בסיסיים, שכדאי להכיר.
התאמת רסיבר לרמקולים לפי איכות הצליל
לצורך בחינה של איכות הצליל מומלץ להאזין לכמה רסיברים שונים בחנות ולבדוק איזה צליל יותר נעים לכם. במקביל, קחו בחשבון כי דווקא רסיברים יקרים מכילים רכיבים איכותיים יותר ולכן יש להם פוטנציאל גבוה יותר לספק צליל איכותי וכן יצרני רסיברים שונים ידועים באיכות סאונד גבוהה.
פענוח צליל היקפי
קיימים רסיברים עם אפשרות לשני חיבורי רמקולים, אך אפשר למצוא גם רסיברים המתחברים ל 7 רמקולים שונים ועוד סאב וופר. כדי לספק סאונד איכותי למערכת מורכבת שכזו, או למי שרוצה לרכוש רסיבר עדכני ומרשים. כדאי לבחור רסיבר לרמקולים עם שלושה מפענחים לפחות, שיכולים לספק משתמשים רבים.
חיבורים למקורות שמע
רסיבר מתפקד בין היתר כאלמנט מרכזי של מערכת קולנוע ביתית. משום כך הוא מתחבר למכשירים רבים, ביניהם טלוויזיה, נגן DVD, מקרן, רמקולים ועוד. לכן כל רסיבר מספק סוגים שונים של חיבורים ברמות שונות של איכות. יש לבדוק אם הרסיבר שלכם כולל את כל סוגי החיבורים שתצטרכו.
ידידותי למשתמש
רסיברים רבים מגיעים עם תוספות נהדרות, שתפקידן לספק לכם נוחות בשימוש במכשיר ולהקל על ההפעלה. בדקו אם יש לרסיבר שלכם שלט רחוק, תצוגה על מסכים, תצוגה על גבי מסך הטלוויזיה, שלט אוניברסלי לרסיבר של מערכת קולנוע ביתית ועוד.
לסיכום, התאמה של רסיבר לרמקולים יכולה להיות משימה מאתגרת, למי שלא מכיר היטב את התחום. אז אם אין לכם זמן ללמוד את הנושא לעומק, לבצע סקרים ותחקירים, אתם מוזמנים להיעזר בידע והניסיון שלנו – צרו איתנו קשר ונשמח לייעץ!